Întâlnire de parteneriat și Adunarea Generală Kolping România

În perioada 27-30 septembrie 2012, la Timişoara a avut loc Întâlnirea de parteneriat Adunarea Generală Kolping România. Au fost prezenţi aproximativ 80 de membri din ţară, dar şi invitaţi din Ungaria, Germania, Elveţia, Austria şi Serbia.

Întâlnirea s-a desfășurat în sala de conferințe a Forumului German din Timișoara. S-a început cu o zi de formare, prezentări şi discuţii având ca temă "Relaţiile de parteneriat în cadrul reţelei Kolping" şi "Kolping - comunitate de credinţă, acţiune şi formare". S-a lucrat pe grupuri în care s-a discutat despre "parteneriat", ce înseamnă parteneriatul pentru mine, care sunt activităţile mele în cadrul unui parteneriat şi ce contribuţie pot aduce într-o relaţie de parteneriat. Atelierele au fost coordonate de către Erich Reichmann reprezentantul Kolping Elveția. Tot în această zi, Daniela Stehlik, reprezentant Kolping Europa, a prezentat un referat despre  perspectivele și procesul de dezvoltare al asociaţiilor "Kolping" pe plan internaţional în perioada 2012-2017.

În cadrul Adunării Generale, Familiile Kolping din ţară au prezentat acţiunile de voluntariat înscrise în concursul "Voluntari în acţiune 2012".

Câteva familii Kolping din Moldova și din Banat au primit  acte de constituire al Familiei. Acest document îl vor primi şi celelalte Familii Kolping din ţară trimițând datele necesare la secretariatul național.

Un lucru destul de important este faptul că s-au înfiinţat două Familii Kolping: Otelek şi Regina Păcii, în Banat.

În aceste zile ne-am bucurat și de timp liber în care am vizitat oraşul Timișoara,  Muzeul Episcopal, Biserica Millenium precum și alte obiective turistice.

La invitația Familiei Kolping Millenium din Timişoara am participat la o sfântă Liturghie celebrată în trei limbi(română, germană și maghiară), unde cu această ocazie a fost sfinţit steagul Familiei Kolping locale.

La plecare, duminică, am participat la o sfântă Liturghie în biserica “Maria Radna” din Lipova.

Au fost câteva zile încărcate pentru fiecare, am avut parte de formare umană şi spirituală, un timp în care s-au legat noi legături umane şi chiar prietenii. Fiecare membru a plecat de la această întâlnire cu idei noi, gânduri bune şi cu posibilitatea de a aduce ceva mai bun în comunitatea în care trăieşte.

 

© Parohia romano-catolică Timişoara II - Fabric